Mayodi – Un homme très sensuel

Kim Puric

Mayodi – A very sensual man, 7:40 min, Stereo, France, 2015

Kim Puric je diplomirala na međunarodnoj filmskoj školi EICAR. Poreklom je iz Bosne, ali se preselila u Pariz zbog školovanja. Njen dokumentarac Mayodi osvojio je 2015. godine nagradu za najbolju montažu na Eicar Annual Cinematheque Screening. Njen master rad je film o mentalnoj instituciji za vreme rata.

Mayodi je trbušni plesač iz Maroka koji se celog svog života bori da bude prihvaćen kao arapski muški trbušni plesač. On objašnjava da budućnost orijentalnog plesa nije u arapskim zemljama I to zbog stanja svesti sa kojima se te zemlje trenutno suočavaju.

EICAR

EICAR, The International Film and Television School of Paris, osnovana je 1972. godine. Škola je napredovala tokom godina i postala značajna evropska filmska i televizijska škola koja studentima širom sveta nudi najširi domet u praktičnom obrazovanju filmske realizacije.

www.eicar.fr

Mayodi – Un homme très sensuel

Author's name: Kim PuricDuration: 07:40 minSchool name: The International Film and Television School of Paris (EICAR)Original title: Mayodi – Un homme très sensuelYear of production: 2015Country of production: FranceFor more information about this video go to: http://videomedeja.org/videomedeja-2016-en/lunartis-2016-en/mayodi-un-homme-tres-sensuel/?lang=en

Gepostet von Videomedeja Video Art Association, Video Art Library & Festival, Novi Sad am Freitag, 15. Mai 2020