Greg Penn

Goodbye Mother Earth, 4:11 min, Color, Stereo, Australia, 2017

CROSSROADS SFMOMA, LEFF London, MUFF11 & 12 Montreal, IVAHM Madrid, SEAFF Stockholm, ONIONCITY Chicago, Art Stage Singapore, FACT UK, DEFY Nashville, Ikono Berlin, Channels Melbourne, ACMI Melbourne.

Zona u kojoj sprovodim eksperimente je tamo gde su se granice fotografije pomerile ka prelasku u digitalni medij – kroz skamenjenu sliku, video snimak, snimanje zvuka, sintetizovane zvukove do izmeštanja neposrednih zvukova i slika za povremenu slučajnost. Zbogom Majko Zemljo usmeren je ka napuštanju direktnog prikaza kopanjem ispod površine i slike i zvuka. Rezultat koji se postiže nastoji da omete unakrsni govor u mozgu između misli i percepcije.

Nemam nikakvo uverenje niti strog princip za sliku kao takvu – prikaz kao da je suviše blizu mislima i svom ružnom obrascu za takav stav. Ali shvatam da slika mora za mene da bude nova – mora biti sveža i nepoznata, da putuje u pokretu – intuitivna, pažljiva, koja budi. Rad mora da istraži mogućnost za svedočanstvo o trenucima bistrine, trenucima gde misao ne diktira apsolutno viziju.

 

Share this:
Goodbye Mother Earth