Tim

Ivana Sremčević Matijević

Ivana Sremčević Matijević

Predsednica Udruženja, članica upravnog odbora, Direktorka Festivala, članica umetničkog saveta i selekcione komisije

Ivana Sremčević Matijević je strukovni inženjer grafičkog inženjerstva, dizajna i primenjene fotografije. Autor je nekoliko kratkometražnih igranih filmova, televizijskih spotova, promotivnih emisija, emisija iz oblasti kulture. Nekoliko godina je radila kao novinar i televizijski režiser za lokalne nezavisne produkcijske mreže i za javni servis Radio-televiziju Vojvodine (RTV). Mentor je brojnih kreativnih radionica za decu. Od 2001. godine direktorka je i producentkinja Međunarodnog video festivala Videomedeja.

Željko Mandić

Željko Mandić

Član upravnog odbora, umetničkog saveta i selekcione komisije

Željko Mandić je rođen 1964. godine. Diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu – smer Kamera, kao i master studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na studijskoj grupi Fotografija. Kao fotograf, , direktor fotografije, reditelj i video umetnik učestvovao na brojnim fotografskim izložbama, kao i na filmskim i video festivalima u zemlji i svetu. Autor dve samostalne izložbe fotografija. Docent na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Saša Matijević

Saša Matijević

Član upravnog odbora, Direktor Lunartis projekta i koordinator Festivala

Saša Matijević je rođen 1967. godine u Novom Sadu, Srbija. Kao mladić odlazi u Amsterdam gde je živeo i radio 20 godina. U Holandiji je završio Medija akademiju, smer snimatelj. Posle nekoliko godina snimateljskog rada počeo je da se bavi režijom i napravio desetak dokumentarnih filmova, kao i dva igrana filma. Godine 2012. vraća se u svoj rodni grad gde danas živi. Direktor je Lunartis projekta u Videomedeji.

Udruženje za video umetnost VIDEOMEDEJA

PREDSEDNICA UDRUŽENJA
Ivana Sremčević Matijević

UPRAVNI ODBOR
Ivana Sremčević Matijević, Željko Mandić, Aleksandar Davić, Saša Matijević

Tim FESTIVAL 2019