Ivana Sremčević Matijević

Predsednica Udruženja, članica upravnog odbora, Direktorka Festivala, članica umetničkog saveta i selekcione komisije

Ivana Sremčević Matijević je rođena 08.07.1976. godine u Novom sadu gde živi i radi.

Diplomirani je strukovni inženjer grafičkog inženjerstva, dizajna i primenjene fotografije.

Nekoliko godina, do 2003. godine je radila kao novinar i televizijski režiser za lokalne nezavisne produkcijske mreže, UrbaNS i za javni servis Radio-televiziju Vojvodine (RTV). Mentor je i brojnih kreativnih radionica za decu. Preko dvadeset godina se  profesionalno bavi videom, režijom, fotografijom, grafičkim, web dizajnom i proširenim medijima. Od 2001. godine direktorka je i producentkinja Internacionalnog umetničkog festivala novih medija Videomedeja.

PORTFOLIO

Aleksandar Davić RIP

Član umetničkog saveta

Aleksandar Davić je rođen 1961. godine u Novom Sadu, Srbija (bivša Jugoslavija). Diplomirao je filmsku i pozorišnu režiju na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Režirao je muzičke i eksperimentalne video radove i dokumentarce. Njegov dugometražni film The Party dobio je nagradu za najbolji scenario u Srbiji 2005. godine. Profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i profesor digitalnog videa na Interdisciplinarnim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Željko Mandić

Željko Mandić

Član upravnog odbora, umetničkog saveta i selekcione komisije

Željko Mandić je rođen 1964. godine. Diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu – smer Kamera, kao i master studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na studijskoj grupi Fotografija. Kao fotograf, , direktor fotografije, reditelj i video umetnik učestvovao na brojnim fotografskim izložbama, kao i na filmskim i video festivalima u zemlji i svetu. Autor dve samostalne izložbe fotografija. Docent na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Saša Matijević

Saša Matijević

Član upravnog odbora, Direktor Lunartis projekta i koordinator Festivala

Saša Matijević je rođen 1967. godine u Novom Sadu, Srbija. Kao mladić odlazi u Amsterdam gde je živeo i radio 20 godina. U Holandiji je završio Medija akademiju, smer snimatelj. Posle nekoliko godina snimateljskog rada počeo je da se bavi režijom i napravio desetak dokumentarnih filmova, kao i dva igrana filma. Godine 2012. vraća se u svoj rodni grad gde danas živi. Direktor je Lunartis projekta u Videomedeji.

 

Marijana Topo

Marijana Topo

PR Festivala

Osnovne studije je završila na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu na Odseku za filozofiju, a na master studijama se usmerila na oblast ljudskih resursa. Trenutno je student doktorskih studija na Fakultetu tehničkih nauka UNS gde se dalje razvija i uči u oblasti projektnog menadžmenta i ljudskih resursa. Oblasti koje je zanimanju su filozofija, preduzetništvo, PR, marketing, poslovna komunikacija i razvoj ljudskih potencijala. Više od 5 godina se bavi organizacijom i realizacijom edukativnih programa i događaja u oblasti kulture, omladinske politike, inovacija i preduzetništva koji su usmereni uglavnom na omladinsku populaciju,a od nedavno i na početnike u poslovanju. Angažovana je kao PR festivala Videomedeja od 2015. godine, a od prošle godine je angažovana kao PR festivala animiranih sećanja VREMEPLOV koji se realizuju u organizaciji Udruženja Videomedeja.

Festival VIDEOMEDEJA 2019

PRODUKCIJA I ORGANIZACIJA
Udruženje za video umetnost VIDEOMEDEJA

DIREKTORKA FESTIVALA
Ivana Sremčević Matijević

UMETNIČKI SAVET
Željko Mandić, Aleksandar Davić, Ivana Sremčević Matijević

DIREKTOR PROJEKTA LUNARTIS
Saša Matijević

VIDEO I FOTO DOKUMENTACIJA
Željko Mandić

KOORDINATOR
Saša Matijević

PR
Marijana Topo

ORGANIZACIONO-TEHNIČKI SARADNICI

Tihomir Stojšin, Natalija Ilijin, Marko Mitošević, Marija Bogićević, Vanja Skenderović, Marija Prodanović

 

 

Sponzori 2019

 

Medijska podrška 2019

 

 

Partneri i podrška 2019