Ivana Sremčević Matijević

Predsednica Udruženja, članica upravnog odbora, Direktorka Festivala, članica umetničkog saveta i selekcione komisije

Ivana Sremčević Matijević je rođena 08.07.1976. godine u Novom sadu gde živi i radi.

Diplomirani je strukovni inženjer grafičkog inženjerstva, dizajna i primenjene fotografije.

Nekoliko godina, do 2003. godine je radila kao novinar i televizijski režiser za lokalne nezavisne produkcijske mreže, UrbaNS i za javni servis Radio-televiziju Vojvodine (RTV). Mentor je i brojnih kreativnih radionica za decu. Preko dvadeset godina se  profesionalno bavi videom, režijom, fotografijom, grafičkim, web dizajnom i proširenim medijima. Od 2001. godine direktorka je i producentkinja Internacionalnog umetničkog festivala novih medija Videomedeja.

PORTFOLIO

Željko Mandić

Željko Mandić

Član upravnog odbora, umetničkog saveta i selekcione komisije

Željko Mandić je rođen 1964. godine. Diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu – smer Kamera, kao i master studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na studijskoj grupi Fotografija. Kao fotograf, , direktor fotografije, reditelj i video umetnik učestvovao na brojnim fotografskim izložbama, kao i na filmskim i video festivalima u zemlji i svetu. Autor dve samostalne izložbe fotografija. Docent na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Srđan Radaković

Srđan Radaković

Član selekcione komisije

Srđan Radaković rođen je u Novom Sadu 13. avgusta 1977. godine. Završio je studije intermedijalne režije u Novom Sadu u klasi prof. Bore Draškovića, interdisciplinarne postdiplomske magistarske studije u Beogradu iz oblasti digitalne umetnosti, i odbranio doktorat iz istorije filma na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Predaje istoriju, tehnike animacije i režiju animiranog filma na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Do danas je u pozorištu režirao dela Strindberga, Foa, Bernharda, Ljubinke Stojanović, Gombroviča, Pintera, Vladušića, kao i više kratkometražnih i srednjemetražnih dokumentarnih, igranih i animiranih filmova za koje je nagrađivan na domaćim i internacionalnim festivalima. Objavio je sledeće knjige: „Dugi kadrovi“, „Subverzivni animirani filmovi“ i „O filmofiliji i filmofobiji“

Saša Matijević

Saša Matijević

Član upravnog odbora, Direktor Lunartis projekta i koordinator Festivala

Saša Matijević je rođen 1967. godine u Novom Sadu, Srbija. Kao mladić odlazi u Amsterdam gde je živeo i radio 20 godina. U Holandiji je završio Medija akademiju, smer snimatelj. Posle nekoliko godina snimateljskog rada počeo je da se bavi režijom i napravio desetak dokumentarnih filmova, kao i dva igrana filma. Godine 2012. vraća se u svoj rodni grad gde danas živi. Direktor je Lunartis projekta u Videomedeji.

 

Aleksandar Davić RIP

Član umetničkog saveta

Aleksandar Davić je rođen 1961. godine u Novom Sadu, Srbija (bivša Jugoslavija). Diplomirao je filmsku i pozorišnu režiju na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Režirao je muzičke i eksperimentalne video radove i dokumentarce. Njegov dugometražni film The Party dobio je nagradu za najbolji scenario u Srbiji 2005. godine. Profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu i profesor digitalnog videa na Interdisciplinarnim studijama Univerziteta umetnosti u Beogradu.

Marijana Topo

Marijana Topo

PR Festivala

Osnovne studije je završila na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu na Odseku za filozofiju, a na master studijama se usmerila na oblast ljudskih resursa. Trenutno je student doktorskih studija na Fakultetu tehničkih nauka UNS gde se dalje razvija i uči u oblasti projektnog menadžmenta i ljudskih resursa. Oblasti koje je zanimanju su filozofija, preduzetništvo, PR, marketing, poslovna komunikacija i razvoj ljudskih potencijala. Više od 5 godina se bavi organizacijom i realizacijom edukativnih programa i događaja u oblasti kulture, omladinske politike, inovacija i preduzetništva koji su usmereni uglavnom na omladinsku populaciju,a od nedavno i na početnike u poslovanju. Angažovana je kao PR festivala Videomedeja od 2015. godine, a od prošle godine je angažovana kao PR festivala animiranih sećanja VREMEPLOV koji se realizuju u organizaciji Udruženja Videomedeja.

Festival VIDEOMEDEJA 2020

PRODUKCIJA I ORGANIZACIJA
Udruženje za video umetnost VIDEOMEDEJA

DIREKTORKA FESTIVALA
Ivana Sremčević Matijević

UMETNIČKI SAVET
Željko Mandić, Aleksandar Davić, Ivana Sremčević Matijević

SELEKCIONA KOMISIJA
Željko Mandić, Srđan Radaković, Ivana Sremčević Matijević

DIREKTOR PROJEKTA LUNARTIS
Saša Matijević

VIDEO I FOTO DOKUMENTACIJA
Željko Mandić

KOORDINATOR
Saša Matijević

PR
Marijana Topo