Internacionalni žiri 24. Međunarodnog video festivala Videomedeja 2020 koji su činili Shahar Marcus iz Izraela, Köken Ergun iz Turske i Greg de Cuir iz Amerike koji boravi i radi u Srbiji, dodelili su  sledeće nagrade:

Nagrada Sfinga za najbolji video:

Max Hattler, Serial Parallels, 09:00 min, Color, Stereo, China, 2019

Međunarodni žiri Videomedeje 2020 dodeljuje nagradu Sfinga Maxu Hattleru za Serial Parallels.

Apstraktni utisak moderne metropole, Serial Parallels Maxa Hattlera, pedantan je u montaži, skladan u zvučnom okruženju i majstorski u svom tajmingu. Umetnikovo vešto suprotstavljanje različitih, ali sličnih stambenih naselja u Hong Kongu, uspeva da prikaže složenost života u njima, bez upotrebe i jedne slike njegovih stanovnika. To rezultira snažnim video radom koji potvrđuje ovog stvaraoca kao jednog od najuzbudljivijih video umetnika.

Pohvala video:

Maria Molina Peiró, The Sasha, 20:00 min, Color, Stereo, Netherlands, 2019

Međunarodni žiri Videomedeje 2020 daje pohvalu Mariji Molini Peiro za The Sasha.

Sasha predstavlja priču o Charlesu Dukeu, astronautu koji je sleteo na mesec sa misijom Apollo XVI i snimio istorijske fotografije. Ovaj fascinantni film istražuje relevantna pitanja o dokumentarnim slikama i kontroli narativa, istovremeno suprotstavljajući prošla i sadašnja shvatanja svemirske trke i beskrajni impuls čovečanstva za istraživanjem.