You are currently viewing Euphoria

Hwayong Jung

Euphoria, 5.13 min, United States, 2014

Hwayong Jung je umetnik i dizajner koji se specijalizovao za digitalne medije. Koristio je novu tehnologiju kao oruđe za stvaranje iskustva koje utiče na kreativni process. To mu omogućava da crta i ponovo tumači nova vizuelna iskustva. Stvorio je interaktivnu skulpturu sa podacima iz okruženja i generativnom vizuelnom estetikom koju donose kompjuterski kod i softver. Njegovi radovi povezuju i zamagljuju granicu između metodologije dizajna i nove tehnologije i čine ih pristupačnijim i opipljivim.

„Euphoria” je eksperimentalni video koji opisuje hiper-realistični predeo koji prolazi kroz moj jedinstveni vizuelni jezik. Kao novi pristup za predstavljanje predela, ovaj projekat se bavi opažanjem, naročito estetskim oblicima i modelima u našem okruženju, kao i načinom na koji rekreiramo predele. Kompjuterski stvorena atmosfera, organski oblici i iskidane slike pretapaju se u žive organizme koji se neprekidno menjaju i reprodukuju.

EUPHORIA

Author's name: Hwayong Jung Duration: 05:13 minOriginal title: EUPHORIAYear of production: 2014Country of production: United StatesFor more information about this video go to: https://videomedeja.org/videomedeja-2014-en/_screening-2014/euphoria/?lang=en

Posted by Videomedeja Video Art Association, Video Art Library & Festival, Novi Sad on Friday, June 5, 2020