You are currently viewing At Midnight

Amber McBride

At Midnight, 4:24 min, Color, Stereo, Australia, 2014

Amber Mc Bride je mlada australijska rediteljka dokumentarnog filma. Ima ambiciju da stvara inovativne dokumentarce koji bi iznenadili, zabavili i nadahnuli publiku. Amber je završila postdiplomske studije iz oblasti dokumentarnog filma na australijskoj školi Australian Film Television and Radio School (AFTRS).

Marija je pobegla iz komunističke Mađarske u potrazi za stvaralačkom slobodom, ali njen suprug nije mogao da se odvoji od svoje uspešne rediteljske karijere i da pođe sa njom. Pokušavajući da sagradi nov život u Australiji, pravi igrani film o svom bekstvu. Ovaj film predstavlja njenu verziju priče.

Australian Film, Television and Radio School

AFTRS je australijska nacionalna škola, a industrijski autoritet – The Hollywood Reporter – ocenio ju je kao jednu od 20 najboljih filmskih škola na svetu i jedinu australijsku instituciju koja je na toj listi.

www.aftrs.edu.au

At Midnight

Author's name: Amber McBrideDuration: 04:24 minSchool name: Australian Film, Television and Radio School (AFTRS)Original title: At MidnightYear of production: 2014Country of production: AustraliaFor more information about this video go to: https://videomedeja.org/videomedeja-2015-en/lunartis-2015-en/at-midnight/?lang=en

Posted by Videomedeja Video Art Association, Video Art Library & Festival, Novi Sad on Thursday, May 14, 2020