You are currently viewing A New Jerusalem

Michael Takeo Magruder

A New Jerusalem, Stereo, United Kingdom, 2014

Nagrada Bogdanka Poznanović

Reč je o Instalaciji koja se izdvaja po svom stilu, obuhvata kako imerzivne tako I tehnološki sufisticirane elemente, a koji se sastoje od upotrebe Oculus Rift kacige uz pomoć koje se stvara inspirativno senzualno iskustvo u kombinaciji sa posebnom prikladnom projekcijom animiranih volumetrijskih vizuelnih formi. Suštinski delo stvara inspirativno, pak kriptično, moguće višeslojno značenje.

Michael Takeo Magruder (rođen 1974, Amerika/Velika Britanija) je vizuelni umetnik i istraživač koji koristi podatke u realnom vremenu, digitalne arhive, virtuelno okruženje, mobilne uređaje i virtuelne svetove. Njegova praksa ispituje tehnologiju i sisteme informatičkog doba u cilju istraživanja našeg umreženog, interaktivnog multimedijalnog sveta.

A New Jerusalem je trodimenzionalna virtuelna instalacija koja otelovljuje duh ovog grada iz proročanstva. Ovo ostvarenje prikazuje prosvetljeni metropolis izgrađen po opisu iz Knjige otkrovenja. Može se iskusiti na dva različita načina, što nagoveštava i autor knjige John the Seer.