You are currently viewing The Second of August

Jonathan Van Essche

The Second of August, 18:49 min, Color, Stereo, Belgium, 2014

Pohvala Lunartis

Likovno-inovativno delo

Jonathan Van Essche je diplomirao u septembru 2014. godine. Svoju master diplomu iz audio-vizuelnih umetnosti je stekao na briselskoj Školi umetnosti i dizajna LUCA, gde je realizovao dva kratkometražna filma: završni rad The Second of August, kao i rad u obliku video pisma ROOM 517 koji je napravio u Pekingu prilikom studentske razmene.

Dva mladića i devojka voze se u šumu u kojoj dižu kamp i provode noć. Obična aktivnost bez posebnog cilja. Ova nema oda lakoći, mirnoći i intimnosti pokazuje se kao stranica dnevnika o nestalom danu koji je mogao da se dogodi bilo gde i bilo kada.

LUCA School of Art and Design

Nastava iz oblasti umetnosti i arhitekture na kampusu škole Sint-Lukas u Briselu odvija se više od sto godina unazad. Škola nudi master programe iz audio-vizuelnih umetnosti, grafičkog dizajna, fotografije i lepih umetnosti. Ovu školu su pohađali Michael R. Roskam, Luc Tuymans, Stephan Vanfleteren.

www.luca-arts.be/campus/sint-lukas-brussel

The Second of August

Author's name: Jonathan Van EsscheDuration: 18:49 minSchool name: LUCA School of Art and DesignOriginal title: The Second of AugustYear of production: 2014Country of production: Belgium For more information about this video go to: https://videomedeja.org/videomedeja-2015-en/lunartis-2015-en/the-second-of-august/?lang=en

Posted by Videomedeja Video Art Association, Video Art Library & Festival, Novi Sad on Thursday, May 14, 2020