You are currently viewing PEREGRINATION

Prashant Chaurasia

PEREGRINATION, 6 min, B&W, Stereo, France, 2016

Prashant Chaurasia je rođen u Mumbaju, u Indiji. Živi i radi u Parizu kao filmski autor. Putovanje – njegov je prvi pokušaj bavljenja filmom. Strast za iskazivanjem emocija je ovog bivšeg inženjera, po profesiji kompjuterskog tehničara, nagnala da učini ovaj prvi korak i upusti se u svet filma.

Eksperimentalna metafora ptice u kavezu koja nikad ne dobija priliku da poleti. Ubija se u zatočeništvu i očaju. Na kraju, njena duša se reinkarnira u otvorenoj divljoj šumi u četvoronožnu puzeću životinju koja se i dalje seća neba.

 

EICAR

EICAR, The International Film and Television School of Paris, osnovana je 1972. godine. Škola je napredovala tokom godina i postala značajna evropska filmska i televizijska škola koja studentima širom sveta nudi najširi domet u praktičnom obrazovanju filmske realizacije.

www.eicar.fr

 

PEREGRINATION

Author's name: Prashant ChaurasiaDuration: 06:00 minSchool name: The International Film and Television School of Paris (EICAR)Original title: PEREGRINATIONYear of production: 2016Country of production: FranceFor more information about this video go to: https://videomedeja.org/videomedeja-2017-en/lunartis-2017-en/peregrination/?lang=en

Posted by Videomedeja Video Art Association, Video Art Library & Festival, Novi Sad on Friday, May 15, 2020