You are currently viewing ÁMOME

Maria Pulido Aguza, Alba Capilla Elena

ÁMOME, 4:00 min, Color, Stereo, Spain, 2017

Nakon što je stekla diplomu iz likovnih umetnosti na Univerzitetu u Granadi, iskustvo na likovnom polju je Mariju dovelo do master studija na polju animacije na Universidad Politecnica de Valencia, gde je režirala i predstavila kratkometražni film “Bottle Battle”. Na ovom filmu je pokazala svoje znanje animacije kombinovanjem 2D i 3D tehnike. Učestvovala je u stvaranju različitih kratkometražnih filmova i serija. Danas radi kao freelance animatorka i ilustratorka.

Alba je završila Audiovizuelnu komunikaciju na Univerzitetu u Valensiji, a stekla je master diplomu iz oblasti animacije na  Universidad Politecnica de Valencia, gde je u saradnji sa nekoliko kolega režirala kratkometražni animirani film “Mecánico”. Ilustrovala je dečije knjige, takođe je radila kao video animator, dizajner i montažer.

Ana je mlada žena puna nesigurnosti. Shrvana nad svojim brigama, želi da prihvati svoj pravi identitet, ali je njena anksioznost sprečava da uživa u životu. Ámome je nadrealistička alegorija koja kaže da su samoprihvatanje i iskrena komunikacija sa sobom neophodni za razvijanje sposobnosti za ljubav.