You are currently viewing Austrian Panorama

Austrian Panorama

Ars Electronica Animation Festival 2022 on Tour, 60 min

Šta znači izvršiti samoubistvo u digitalnom svetu? Možemo li postojati kao fragmentirani digitalni identitet? Šta se dešava kada ne igramo po pravilima okruženja u igri? Zašto jednorozi vole vodene igre? Da li se zemlja okreće oko mene? Ovaj program sadrži selekciju austrijskih filmskih reditelja. Spektar se kreće od distopijskih vizija budućnosti do šaljivih introspekcija. Koristi se širok spektar stilova i tehnika: Game Engines, Snimanje pokreta, 3D animacija i piksilacija.

Featuring:
Klimax, Bea Höller (AT) / 03:20
The Subject Changes, Depart (AT) / 08:54
Hellbrunn — History Refreshingly New, Simon Wendler (AT) / 03:39
O, Paul Wenninger (AT) / 05:36
How to Disappear, Total Refusal (AT) / Prix Ars Electronica 2022 / Honorary Mention / 21:06 Wenn die Welt zu Ende geht, werde ich dich geliebt haben, Gloria Gammer (AT) / 15:03
Curated by Juergen Hagler

Photo: Klimax_BeaHöller

O Animation Festival 2022 on Tour

Program Ars Electronica Animation Festival dugi niz godina prikazuje najbolje od aktuelnih ostvarenja, sastavljenih od prijava u kategoriji Kompjuterska animacija Prix Ars Electronica. Ove godine u ovu kategoriju poslato je 657 prijava, a žiri se sastao u aprilu na trodnevno razmatranje u Lincu. Ova selekcija je bila osnova za sednicu žirija na licu mesta i Program Ars Electronica Animation Festival 2022.

Mnogi radovi koji se prikazuju mogu se kategorisati kao proširena animacija, kao što su različita VR iskustva, hibridi između igara i animacija, instalacije specifične za lokaciju ili eksperimenti sa novom tehnologijom kao što su veštačka inteligencija ili mašinsko učenje. Spektar formata se kreće od animiranih kratkih filmova do animiranih dokumentarnih filmova, od eksperimentalno-apstraktnih radova do interaktivnih animiranih audio-vizuelnih okruženja.

Program Ars Electronica Animation Festival 2022 je veoma raznolika izložba koja poziva gledaoce da krenu na uzbudljivo putovanje kroz aktuelne umetničke produkcije u proširenom polju digitalne animacije.

ars.electronica.art/export/en/animationfestival2022/

O Ars Electronica

Ars Electronica je platforma koja radi na preseku umetnosti, tehnologije i društva kroz organizovanje izložbi, obrazovnih programa i istraživačkih projekata usmerenih na budućnost naših društava. Osnovan 1979. godine u Lincu kao festival, od tada se proširio na laboratoriju, nagradu i muzej posvećen proučavanju i promociji medijske umetnosti i digitalne kulture.

ars.electronica.art