You are currently viewing Electronic Theatre

Electronic Theatre

Ars Electronica Animation Festival 2022 on Tour, 50 min

The Electronic Theatre je godišnji best-of program, kompilacija izuzetnih animiranih filmova, po izboru žirija među prijavljenim radovima u kategoriji Kompjuterska animacija. Izbor prikazuje aktuelne produkcije u smislu umetničkog sadržaja, kao i kulturne i tehnološke inovacije.

Featuring:

Anxious Body, Yoriko Mizushiri (JP) Prix Ars Electronica 2022 / Award of Distinction / 05:49

Tartarus, Mariano Ferández Russo (AR) / Prix Ars Electronica 2022 / Honorary Mention / 02:38

Radicalization Pipeline, 2021, Theoklitos Triantafyllidis (GR) / Prix Ars Electronica 2022 / Honorary Mention / 03:09

The Crow, Glenn Marshall (UK) / Prix Ars Electronica 2022 / Honorary Mention / 03:00 Very, Very, Tremendously, Guangli LIU (CN) / Prix Ars Electronica 2022 / Honorary Mention / 12:12

When fox and rabbit say goodnight, Finn Stevenhagen (NL) / Prix Ars Electronica 2022 / Honorary Mention / 20:29

Photo: Tartarus_MarianoFernándezRusso

O Animation Festival 2022 on Tour

Program Ars Electronica Animation Festival dugi niz godina prikazuje najbolje od aktuelnih ostvarenja, sastavljenih od prijava u kategoriji Kompjuterska animacija Prix Ars Electronica. Ove godine u ovu kategoriju poslato je 657 prijava, a žiri se sastao u aprilu na trodnevno razmatranje u Lincu. Ova selekcija je bila osnova za sednicu žirija na licu mesta i Program Ars Electronica Animation Festival 2022.

Mnogi radovi koji se prikazuju mogu se kategorisati kao proširena animacija, kao što su različita VR iskustva, hibridi između igara i animacija, instalacije specifične za lokaciju ili eksperimenti sa novom tehnologijom kao što su veštačka inteligencija ili mašinsko učenje. Spektar formata se kreće od animiranih kratkih filmova do animiranih dokumentarnih filmova, od eksperimentalno-apstraktnih radova do interaktivnih animiranih audio-vizuelnih okruženja.

Program Ars Electronica Animation Festival 2022 je veoma raznolika izložba koja poziva gledaoce da krenu na uzbudljivo putovanje kroz aktuelne umetničke produkcije u proširenom polju digitalne animacije.

ars.electronica.art/export/en/animationfestival2022/

O Ars Electronica

Ars Electronica je platforma koja radi na preseku umetnosti, tehnologije i društva kroz organizovanje izložbi, obrazovnih programa i istraživačkih projekata usmerenih na budućnost naših društava. Osnovan 1979. godine u Lincu kao festival, od tada se proširio na laboratoriju, nagradu i muzej posvećen proučavanju i promociji medijske umetnosti i digitalne kulture.

ars.electronica.art