Prijave za 26. Internacionalni umetnički festival novih medija VIDEOMEDEJA

ROK ZA PRIJAVE: 15. jun 2022.

26. Internacionalni umetnički festival novih medija Videomedeja planira da predstavi redovno izdanje Festivala, uživo pred publikom u sali za prikazivanje u Novom Sadu u Srbiji, ali…

Usled novonastale epidemiološke situacije izazvane virusom COVID-19 ili bilo koje vanredne situacije koja može da ugrozi ljudske živote ili zabranjuje okupljanja i kulturne događaje, radi bezbednosnih razloga, postoji mogućnost da će se ove godine festival Videomedeja realizovati putem interneta – online LIVE stream u realnom vremenu. Neće biti reprize, kao ni mogućnosti odloženog gledanja. Pristup će biti besplatan, a prijava neće biti neophodna, niti će biti geolokacijskih organičenja. Vaš rad će dobiti maksimalnu zaštitu od zloupotrebe (od preuzimanja ili slično) i odmah nakon što se Festivalski program završi neće više biti dostupan javnosti. Prijavljivanjem na Festival 2022 dajete dozvolu da se vaš rad prikaže online putem LIVE video stream-a ukoliko to bude neophodno.

Takmičarski program je otvoren za različite oblike kreativnog umetničkog izražavanja i komunikacije sa elektronskim medijima koji su završeni nakon 1. januara 2020.

Prijave su postavljene na sajt i umetnici mogu besplatno i lako da pošalju svoje umetničke radove direktno preko internet formulara.

Umetnik može da prijavi više radova.

Program se fokusira na umetničke projekte koji koriste nove medije za umetničko izražavanje i komunikaciju, a imaju široku paletu žanrova i oblika koji kombinuju slike i zvuk, naprednu komunikaciju, objekte, u simbiotičkom ili avangardnom stilu.

Kao i prethodnih godina Udruženje za video umetnost VIDEOMEDEJA traži nove umetničke radove iz sledećih kategorija i audio-vizuelnih medija:

  • PROJEKCIJE: video umetnost, kratki filmovi, digitalne animacije
  • MEDIJSKI PROJEKTI: medijske instalacije, intervencije u izložbenom prostoru, napredne tehnologije u umetničkoj praksi, interaktivna umetnost u svim oblicima i formatima: robotski objekti, virtuelna stvarnost, mrežni i socijalno-medijski projekti, audiovizuelni nastupi

Prijave su na sajtu i umetnici mogu besplatno i lako da pošalju svoje umetničke radove direktno preko internet formulara.

PAŽNJA: ako imate problema sa slanjem prijave, ispraznite keš i očistite istoriju na vašem pretraživaču pa probajte ponovo!

Ako želite da prijavite video, film ili animaciju popunite Prijavu za Projekcije

Ako želite da prijavite medijske instalacije, intervencije u izložbenom prostoru, napredne tehnologije u umetničkoj praksi, interaktivnu umetnost u svim oblicima i formatima: robotske objekte, virtuelnu stvarnost, mrežne i socijalno-medijske projekte, audiovizuelne nastupe popunite Prijavu za Medijske projekte

26. Internacionalni umetnički festival novih medija Videomedeja će se održati u periodu od 7. do 9. oktobra 2022. godine  u Novom Sadu.

Prijavljivanje putem naših online prijava preko Videomedejinog sajta je potpuno besplatno, nemate nikakve troškove. Takođe, ako to žele, umetnici mogu da pošalju svoje prijave za umetničke radove i preko platforme Click For Festivals