You are currently viewing The Adaption Trilogy

Danit Elgev

The Adaption Trilogy, 7:00 mi, B&W, Stereo, Netherlands, 2016

Bavi se filmom, medijima, konceptualnim umetničkim stvaralaštvom. Diplomirala je na Gerrit Rietveld Academie u Amsterdamu, na odseku za Audio vizuelnu umetnost. Živi i radi u Amsterdamu.

Animirana audio vizuelna knjiga koja se sastoji iz tri dela. Različiti delovi filma se fokusiraju na zamišljeni grad sa svojim ritmom i strukturom. Sa tri različita stanovišta, film ispituje uticaj koji okoliina i zajednica imaju na svoje stanovnike. Priča predstavlja alegoriju na tekuće društvene probleme kao što su imigracija, emigracija, i grozničavi tempo modernih velikih gradova. Postavlja pitanja o integraciji i o uticaju prostora na ljude. Daje naglasak na osećanja koja su prisutna pri prilagođavanju na novo mesto.

Ova audio knjiga u formi animiranog filma istražuje odnose između grada i njegovih stanovnika. Različiti  karakteri vode slušaoce kroz njihov tok misli. Šta dovodi ljude u grad, zašto se u njemu zadržavaju, šta ih pokreće? Jednostavne zamišljene animacije ilustruju intrigantna zapažanja.