Prezentacije Videomedeja 2019.

Prezentacije Videomedeja 2019 sadrže 3 odlične prezentacije članova žirija kao i prezentaciju VR radova univerziteta EDUCONS. Video inserte iz radova koje su deo Videomedeje 2019 možete pogledati na našem sajtu u video galeriji. Ili ako vam više odgovara možete ih direktno pogledati na Facebook stranici Videomedeje.

EDUKONS, Fakultet za Digitalnu Produkciju (FDP)

Studentski VR radovi EDUKONS, Fakultet za Digitalnu Produkciju (FDP), Serbia,2019 U okviru ovogodišnjeg međunarodnog video festivala VIDEOMEDEJA biće predstavljena selekcija radova studenata

Read More

Underground Spirit Award (2007-2017)

Petar Mitrić Underground Spirit Award (2007-2017), 60 min, Serbia Festival evropskog filma Palić je 2007. godine ustanovio nagradu Underground Spirit za dugogodišnji rad na nezavisnom filmu i

Read More

HOMO LUDENS

Dave Lojek HOMO LUDENS – Playful Pan-European Filmmaking, 90 min, Germany Ovaj program čine popularni i nagrađeni filmovi nemačkog režisera i producenta Dave Lojeka. Oni su napravljeni u

Read More

The Making Of #tagged

Martijn Winkler The Making Of #tagged, 60 min, Netherlands Prezentacija, koja sadrži prikazivanje kratkog filma i nekoliko klipova, o procesu pravljenja #tagged (kratkog filma koji je osvojio

Read More

Festival VIDEOMEDEJA

Festival se sastoji od takmičarskog programa i različitih pratećih programa koji se, u zavisnosti od trenutne produkcije i koncepcije, dešavaju na različitim lokacijama u Novom Sadu.

Program je podeljen u nekoliko osnovnih segmenata koji, u zavisnosti od aktuelnog koncepta, obuhvataju i druge, manje delove:
• Izložba aktuelnih medijskih projekata: video instalacije, zvučne instalacije, interaktivne instalacije, objekti, hibridni formati,  URL projekti i aplikacije
• Projekcije video radova i eksperimentalnih filmova produciranih u protekle 2 godine
• Audio-vizuelni koncerti
• Prezentacije i programi po pozivu
• Selekcija „Made in Serbia”

prezentacije videomedeja 2019 petar

U okviru programa festival je fokusiran na umetničke projekte koji kombinuju sliku i zvuk, naprednu komunikaciju, objekte, u simbiotičkom ili avangardnom stilu – od video radova, dokumentarnih i kratkih filmskih formi, digitalnih animacija, medijskih instalacija i intervencija u prostoru do interaktivnih i robotizovanih objekata, URL projekata, open source aplikacija, živih audio-vizuelnih nastupa, elektronske muzike, naprednih tehnologija u umetničkoj praksi.

prezentacije videomedeja 2019 sala

Prateći programi se realizuju u formi projekcija, instalacija, VJ i muzičko-vizuelnih nastupa, performansa, prezentacija, tribina i TV emisija emitovanih na lokalnim i nacionalnim TV stanicama.

Takmičarski program festivala uređuje selekciona komisija; za ulazak u takmičarsku selekciju konkurišu svi radovi kreirani u protekle 2 godine. Autori su dužni da popune odgovarajuću prijavu za konkurs.

Međunarodni žiri festivala dodeljuje nagrade najboljim radovima iz takmičarske konkurencije:
Nagrada Sfinga je za najbolji video i Nagrada „Bogdanka Poznanović” dodeljuje se najboljoj medijskoj instalaciji, nastupu uživo, Software, URL.

U zavisnosti od koncepta programa ponekad postoji i Nagrada publike.

Najznačajniji svetski vizuelni umetnici, vizuelne grupe, teoretičari, kritičari, medijski aktivisti, producenti, promoteri i distributeri bili su gosti festivala.

prezentacije videomedeja