Ivana Sremčević Matijević

Predsednica Udruženja, članica upravnog odbora, Direktorka Festivala, članica umetničkog saveta i selekcione komisije

Ivana Sremčević Matijević je rođena 08.07.1976. godine u Novom sadu gde živi i radi.

Diplomirani je strukovni inženjer grafičkog inženjerstva, dizajna i primenjene fotografije.

Nekoliko godina, do 2003. godine je radila kao novinar i televizijski režiser za lokalne nezavisne produkcijske mreže, UrbaNS i za javni servis Radio-televiziju Vojvodine (RTV). Mentor je i brojnih kreativnih radionica za decu. Preko dvadeset godina se  profesionalno bavi videom, režijom, fotografijom, grafičkim, web dizajnom i proširenim medijima. Od 2001. godine direktorka je i producentkinja Internacionalnog umetničkog festivala novih medija Videomedeja.

PORTFOLIO

Željko Mandić

Član upravnog odbora, umetničkog saveta i selekcione komisije

Željko Mandić je rođen 1964. godine. Diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu – smer Kamera, kao i master studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na studijskoj grupi Fotografija. Kao fotograf, , direktor fotografije, reditelj i video umetnik učestvovao na brojnim fotografskim izložbama, kao i na filmskim i video festivalima u zemlji i svetu. Autor dve samostalne izložbe fotografija. Docent na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Srđan Radaković

Član selekcione komisije

Srđan Radaković rođen je u Novom Sadu 13. avgusta 1977. godine. Završio je studije intermedijalne režije u Novom Sadu u klasi prof. Bore Draškovića, interdisciplinarne postdiplomske magistarske studije u Beogradu iz oblasti digitalne umetnosti, i odbranio doktorat iz istorije filma na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Predaje istoriju, tehnike animacije i režiju animiranog filma na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Do danas je u pozorištu režirao dela Strindberga, Foa, Bernharda, Ljubinke Stojanović, Gombroviča, Pintera, Vladušića, kao i više kratkometražnih i srednjemetražnih dokumentarnih, igranih i animiranih filmova za koje je nagrađivan na domaćim i internacionalnim festivalima. Objavio je sledeće knjige: „Dugi kadrovi“, „Subverzivni animirani filmovi“ i „O filmofiliji i filmofobiji“

Saša Matijević

Član upravnog odbora, Direktor Lunartis projekta i koordinator Festivala

Saša Matijević je rođen 1967. godine u Novom Sadu, Srbija. Kao mladić odlazi u Amsterdam gde je živeo i radio 20 godina. U Holandiji je završio Medija akademiju, smer snimatelj. Posle nekoliko godina snimateljskog rada počeo je da se bavi režijom i napravio desetak dokumentarnih filmova, kao i dva igrana filma. Godine 2012. vraća se u svoj rodni grad gde danas živi. Direktor je Lunartis projekta u Videomedeji.

FILMOGRAFIJA

Marijana Topo

PR Festivala

Osnovne studije je završila na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu na Odseku za filozofiju, a na master studijama se usmerila na oblast ljudskih resursa. Trenutno je student doktorskih studija na Fakultetu tehničkih nauka UNS gde se dalje razvija i uči u oblasti projektnog menadžmenta i ljudskih resursa. Oblasti koje je zanimanju su filozofija, preduzetništvo, PR, marketing, poslovna komunikacija i razvoj ljudskih potencijala. Više od 5 godina se bavi organizacijom i realizacijom edukativnih programa i događaja u oblasti kulture, omladinske politike, inovacija i preduzetništva koji su usmereni uglavnom na omladinsku populaciju,a od nedavno i na početnike u poslovanju. Angažovana je kao PR festivala Videomedeja od 2015. godine, a od prošle godine je angažovana kao PR festivala animiranih sećanja VREMEPLOV koji se realizuju u organizaciji Udruženja Videomedeja.