You are currently viewing Creation of Nothing – Day Without Tomorrow

Aleksandar Rapić, Igor Stanić, Jadranka Stanić

Creation of Nothing – Day Without Tomorrow, 4.18 min, Stereo, Serbia, 2014

Aleksandar Rapić je rođen u Tuzli gde je pohađao osnovu i srednju školu „Meša Selimović”. Zvanje akademskog umetnika i profesora likovnog stekao je 1999. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Halila Tikveše i Dušana Todorovića. Njegov impresionistički gen, koji je programirao vlastitu vizuelnu estetiku, ima potrebu da istražuje i prikazuje skrivene detalje utkane u temelje čoveka kao bića svetlosti.

Ovaj video prikazuje pesmu „Day Without Tomorrow” grupeCreation of Nothing. Članovi ovog sastava su Igor Jimmy Stanić i Jadranka Tzeetzah-chan Stanić. Predstavljena je mešavina videa koji prikazuje obične svakodnevne obaveze, kao što je pranje sudova, i pesmu koja zapravo predstavlja dan koji se večno ponavlja, kao dan bez sutrašnjice u njenom naslovu.

Creation of Nothing – Day Without Tomorrow

Author's name: Aleksandar Rapić, Igor Stanić, Jadranka Stanić Duration: 04:18 minOriginal title: Creation of Nothing – Day Without Tomorrow Year of production: 2014Country of production: Serbia For more information about this video go to: https://videomedeja.org/videomedeja-2014-en/_made-in-serbia-2014/creation-of-nothing-day-without-tomorrow/?lang=en

Posted by Videomedeja Video Art Association, Video Art Library & Festival, Novi Sad on Saturday, July 4, 2020