Prijave za 24. Međunarodni video festival VIDEOMEDEJA

ROK ZA PRIJAVE: 15. jun 2020.

Takmičarski program je otvoren za različite oblike kreativnog umetničkog izražavanja i komunikacije sa elektronskim medijima koji su završeni nakon 1. januara 2018.

Prijave su postavljene na sajt i umetnici mogu besplatno i lako da pošalju svoje umetničke radove direktno preko internet formulara.

Umetnik može da prijavi više radova.

Program se fokusira na umetničke projekte koji koriste nove medije za umetničko izražavanje i komunikaciju, a imaju široku paletu žanrova i oblika koji kombinuju slike i zvuk, naprednu komunikaciju, objekte, u simbiotičkom ili avangardnom stilu.

Kao i prethodnih godina Udruženje za video umetnost VIDEOMEDEJA traži nove umetničke radove iz sledećih kategorija i audio-vizuelnih medija:

  • PROJEKCIJE: video umetnost, kratki filmovi, digitalne animacije
  • MEDIJSKI PROJEKTI: medijske instalacije, intervencije u izložbenom prostoru, napredne tehnologije u umetničkoj praksi, interaktivna umetnost u svim oblicima i formatima: robotski objekti, virtuelna stvarnost, mrežni i socijalno-medijski projekti, audiovizuelni nastupi

Prijave su na sajtu i umetnici mogu besplatno i lako da pošalju svoje umetničke radove direktno preko internet formulara.

PAŽNJA: ako imate problema sa slanjem prijave, ispraznite keš i očistite istoriju na vašem pretraživaču pa probajte ponovo!

Ako želite da prijavite video, film ili animaciju popunite Prijavu za Projekcije

Ako želite da prijavite medijske instalacije, intervencije u izložbenom prostoru, napredne tehnologije u umetničkoj praksi, interaktivnu umetnost u svim oblicima i formatima: robotske objekte, virtuelnu stvarnost, mrežne i socijalno-medijske projekte, audiovizuelne nastupe popunite Prijavu za Medijske projekte

Međunarodni video festival Videomedeja će se održati u periodu od 8. do 10. oktobra 2020. godine na različitim lokacijama u Novom Sadu.

Prijavljivanje putem naših online prijava preko Videomedejinog sajta je potpuno besplatno, nemate nikakve troškove. Takođe, ako to žele, umetnici mogu da pošalju svoje prijave za umetničke radove i preko platforme Click For Festivals